Thuiswerken bevalt Nederlander goed

Bijna twee derde van de werknemers heeft de afgelopen zes maanden meer waardering gekregen voor het thuiswerken. Bovendien krijgen managers er meer vertrouwen in dat hun teams hun werk goed doen. Dat blijkt uit Cisco's Workforce of the Future-onderzoek.

Onderzoeksbureau Censuswide ondervroeg werknemers die sinds het begin van de lockdown tien of meer opeenvolgende dagen thuis doorbrachten. Daaruit blijkt dat werknemers hun werk en privé door de nieuwe situatie beter in balans hebben, waarbij een kleine zestig procent meer lichaamsbeweging in hun dagelijkse routine kan verwerken. Bovendien wil iets meer dan zestig procent minder reizen en die tijd productiever gebruiken.

Als medewerkers de kans krijgen een dag lang ceo te zijn, zouden ze boven alles prioriteit geven aan effectieve communicatie en samenwerking. Om dit voor elkaar te krijgen, vindt 73 procent van de werknemers dat bedrijven hun personeel thuis van dezelfde technologie moeten voorzien als op kantoor. Iets meer dan zestig procent vindt dat de lockdown het bewijs is dat werknemers niet in dezelfde ruimte hoeven te zijn om effectief samen te werken. Zoals te verwachten, willen medewerkers meer autonomie en keuzevrijheid in de nieuwe wereld van het werk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-14T10:23:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.