Quinyx neemt ai-startup Widget Brain over

Het Zweedse Quinyx, leverancier van workforce management, neem Widget Brain over. Die startup uit Rotterdam automatiseert en optimaliseert de personeelsplanning met behulp van kunstmatige intelligentie (ai). De wereldwijde teams en kantoren worden geïntegreerd en Quinyx gaat de technologie van Widget Brain aanbieden.

Widget Brain biedt zijn klanten een ai-gedreven personeelsplanning en automatisering. Deze datagedreven aanpak levert nauwkeurige salesvoorspellingen en realiseert in een mum van tijd betere roosters. De startup, opgericht in 2015, heeft zo’n vijftig medewerkers in dienst verspreid over kantoren in Nederland, de Verenigde Staten en Australië.

Het webgebaseerde systeem van Quinyx biedt bedrijven met behulp van ai ondersteuning voor planning, tijdregistratie, communicatie, taakbeheer, budgettering en prognoses. Het bedrijf, opgericht in 2005, bedient naar eigen zeggen 850 klanten, waaronder DHL, McDonald’s, Rituals, Domino’s en London City Airport. Het bedrijf heeft zo'n tweehonderd medewerkers in dienst.

De partijen werken al een aantal jaren samen. Zo zijn andere Domino's Pizza en Well gedeelde klanten. ‘Na een aantal jaren te hebben samengewerkt met Widget Brain, zagen we de voordelen van een diepere integratie van de innovatieve technologie van het bedrijf met onze eigen software-oplossingen’, legt Quinyx-directeur Erik Fjellborg uit. ‘Ai en automatisering zijn de toekomst voor bedrijven die een snelle roi willen bereiken in hun workforce management (wfm)-proces. Met deze overname breiden we onze productportefeuille verder uit, groeien we nog sneller en kunnen we ‘best-in-class’ wfm met ai-oplossingen aanbieden.’

Quinyx is sinds 2019 actief in Nederland. Het Amsterdamse kantoor staat onder leiding van Sam Mirson. Naast de kantoren in Nederland en Zweden beschikt het bedrijf over vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Finland, Noorwegen en Denemarken.

Computable Awards

Widget Brain is genomineerd voor de Computable Award Startup of the Year. Er is nog tot en met 1 november te stemmen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-21T09:34:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.