Woningcorporaties proeven aan inzet softwarerobots

Het samenwerkingsverband Swemp buigt zich de komende drie jaar over het gebruik van robotic process automation (rpa)-technologie in de bedrijfsprocessen van corporaties. Daarvoor heeft Swemp een overeenkomst gesloten met Ciphix, een Rotterdamse startup die softwarerobots ontwikkelt.

Rpa is een opkomende technologie die menselijke interactie nabootst. Met name het repeterende hoog-volumewerk is hiervoor geschikt. Met softwarerobots zijn in een kantooromgeving taken volledig te automatiseren. Bijvoorbeeld het versturen van e-mails, het afhandelen van een factuur of een claim, het verwerken van een order of het intekenen (onboarden) van nieuw personeel. Bedrijven die rpa-oplossingen aandragen, claimen ook dat digitale medewerkers foutloos werken en makkelijk zijn op- en af te schalen.

Swemp - een samenwerkingsverband van de woningcorporaties Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal - en Ciphix zetten gezamenlijk een rpa-kenniscentrum op. Daar wordt bekeken welke processen met rpa zijn te automatiseren en verder te digitaliseren. Ciphix helpt met het ontwikkelen en ondersteunen van robots, denkt mee over het gebruik van standaarden en voorziet de corporaties van trainingen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-19T10:37:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.