Arcus IT neemt Itass uit Emmen over

Schaakspel

Arcus IT, met vestigingen in Zwolle, Rotterdam en Oud Gastel, neemt werkplek-automatiseerder Itass uit Emmen over. Sinds Pride Capital Partners afgelopen mei bij Arcus IT instapte, gaat het hard met deze it-dienstverlener.

De overname van Itass is de vierde acquisitie in een halfjaar. Itass bedient financiële dienstverleners, autobedrijven, industrie en vastgoed in het Noord-Oost Nederland. De dienstverlening omvat cloud-oplossingen, security, telefonie en beheer. 

Volgens Rob Verbeek, ceo van Arcus IT, past de overname goed bij de landelijke spreiding die zijn bedrijf nastreeft. De groep kent nu acht vestigingen waar tweehonderd it'ers werken. Wim Langen, directeur van Itass, zocht op zijn beurt aansluiting bij een grotere groep. Volgens hem is de continuïteit zo beter gewaarborgd.

De overname past in de trend dat regionale it-bedrijven elkaar overnemen. Schaalvergroting wordt noodzakelijk geacht zeker nu de technologie complexer wordt. Verbeek zei eerder dat zelfstandig blijven voor veel kleine automatiseerders die pc-werkplekken beheren, geen optie meer is. Investeerders zoals Pride Capital Partners doen graag mee in verband met de stabiele omzet.   

Arcus IT heeft meer dan 2.500 klanten in de accountancy, gezondheidszorg en het mkb. De groep richt zich vooral op online-werkplekken, it-security, voip-telefonie en online-backup. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-16T11:11:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.