Microsoft zet deadline op Skype for Business

Gebruikers van Skype for Business hebben zes maanden de tijd om te migreren naar Teams. Op 31 juli van dit jaar gaat de stekker uit de oplossing voor online-vergaderen van Microsoft.

Dat Skype for Business op pensioen gesteld zou worden, is bekend sinds eind juli 2019. Toch zijn er nog een heleboel bedrijven die van de dienst gebruik maakten. Zij hebben van Microsoft nu een waarschuwing gekregen dat het tijd is om over te schakelen.

Microsoft erkent dat verschillende klanten in verschillende fases van een transitie zitten en dat ook de pandemie voor vertragingen heeft gezorgd, maar de deadline van 31 juli zal niet verlengd worden. Microsoft merkt ook op dat verschillende klanten de overgang in enkele maanden hebben klaargespeeld.

In 2018 kondigde Microsoft aan dat Teams qua features evenwaardig was aan Skype for Business en dat Teams qua middelen de absolute prioriteit zou krijgen. Het gebruik van Teams is sindsdien door het dak gedaan door de thuiswerk-hausse. In 2019 gebruikten zowat 500.000 organisaties wereldwijd Teams. In oktober 2020 liet Microsoft weten dat Teams meer dan 115 miljoen dagelijkse gebruikers telt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-05T09:17:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.