ACM buigt zich over overname Macaw

Onderzoek

Investeerder Avedon Capital Partners en it-dienstverlener Macaw hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) toestemming gevraagd voor een overname. De waakhond onderzoekt of deze 'concentratiemelding' marktverstorend werkt, een standaardprocedure waar doorgaans niets uitkomt.

Eerder deze week werd bekend dat Avedon Capital Partners instapt bij Macaw om de Europese groeiplannen (met name in Duitsland) financieel te ondersteunen. Uit de melding van de ACM blijkt nu dat het om een overname gaat.

Avedon is een Nederlands investeringsfonds dat participeert in kleine en middelgrote ondernemingen die onder andere actief zijn op het gebied van ict. In 2017 nam de kapitaalverschaffer bijvoorbeeld het Amsterdamse Visionsconnected, een leverancier van audiovisuele, videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen. Om deze vervolgens samen te voegen met de Noorse branchegenoot Viju tot Kinly.

It-dienstverlener Macaw, gespecialiseerd in het Microsoft-platform en de webcontentoplossingen van Sitecore, heeft momenteel 350 medewerkers in dienst. Het Hoofddorpse bedrijf wil het internationale team in 2025 uitbreiden naar in totaal duizend mensen, met name door acquisities in de Duitstalige regio in Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-24T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.