BT innoveert met Microsoft in hybride werken

Brits ict-concern investeert ook in beveiliging middels investering in Safe Security

BT en Microsoft gaan een nieuwe strategische samenwerking aan om samen de innovatie te versnellen op het gebied van het hybride werken. Het betreft onder meer vernieuwingen rond spraakdiensten en cyberveiligheid. Daarnaast investeert de Britse operator in Safe Security, een Amerikaanse cyberriscobeheerder.

BT is al benoemd tot één van de eerste ontwikkelingspartners voor Microsoft Operator Connect en Operator Connect Conferencing om nieuwe communicatiediensten te ontwikkelen. Onder de samenwerking zal het ict-concern ook spraakdiensten rechtstreeks via Microsoft Teams aanbieden.  

Het duo gaat ook verder met het ontwerpen en lanceren van een nieuwe generatie managed security-diensten. Die zijn vooral bedoeld om thuiswerkplekken en collaboratieve werkplekken te beveiligen. BT zal nauw samenwerken met Microsoft om de activiteiten van klanten in de cloud en op het eigen it-platform te beschermen.

Safe Security

BT heeft ondertussen tevens een ‘miljoeneninvestering’ aangekondigd in Safe Security, een Californische startup die een tool aanbiedt waarmee ondernemingen betere inzichten krijgen in hun cyberbeveiliging. Dankzij deze investering kan BT het SAFE-platform (Security Assessment Framework for Enterprises) combineren met zijn eigen managed security-diensten. Als onderdeel van deze investering krijgt BT de exclusieve rechten om SAFE te gebruiken en te verkopen aan bedrijven en overheidsinstanties in zijn redere wereldwijde portfolio.

Een bijzondere eigenschap van SAFE is dat het ook de financiële kosten van de risico’s van klanten kan berekenen en dat het advies kan geven aan organisaties om de risico’s aan te pakken. Meerdere Fortune 500-bedrijven en overheden over de hele wereld gebruiken dit, stelt BT, zonder evenwel namen te noemen. 

Hoeveel BT op tafel legt voor Safe Security is niet bekendgemaakt. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-03T11:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.