31 miljoen voor zakelijk communicatieplatform Trengo

Zakelijk communicatieplatform Trengo haalt bij investeerders 31 miljoen euro op. De Utrechtse startup kan hiermee zijn innovatieve platform dat alle communicatiekanalen van een organisatie samenbrengt op één scherm, verder ontwikkelen.

Trengo bundelt onder meer WhatsApp Business, Live Chat, Instagram Direct Messages en Google Business Messages. Ook sms, email, voice, Messenger, Telegram en WeChat maken deel uit van deze oplossing. Dit maakt de klantcommunicatie makkelijk. 

Met kapitaal van de New Yorkse investeerder Insight Partners en het Nederlandse Peak kan Trengo ook sneller expanderen en nieuwe talenten aantrekken. De sales en marketing krijgen een extra impuls.

De Domstadbewoners hebben met hun omnichannel-platform de wind in de zeilen. De snelheid van digitale transformatie in bedrijfscommunicatie is ongekend groot. Ook komen steeds weer nieuwe communicatiekanalen op. Medewerkers van de klantenservice moeten al die kanalen in de gaten houden. 

Dat zorgt al gauw voor overbelasting, chaos, inefficiëntie en stress. Het werken op afstand maakt de afstemming binnen teams lastiger. Vooral kleinere organisaties hebben moeite om bij te blijven en te concurreren, stelt Trengo. Het platform helpt bij het verbeteren van de klant- en teamcommunicatie wat de productiviteit, sales en klanttevredenheid ten goede komt.

Nieuw kantoor

Het in 2017 opgerichte bedrijf verdriedubbelde het afgelopen jaar zijn klantenbestand van 700 naar 2.000 klanten. Onder meer Europcar, Oppo, Pon Porsche dealergroep en Yobbers traden toe. Het platform verwerkt meer dan 12,5 miljoen berichten per maand voor ruim twintigduizend gebruikers. De startup groeide in een jaar van twaalf naar zeventig medewerkers. Verwacht wordt een verdere groei naar tweehonderd medewerkers in 2022. 

Patrick Meutzner, directeur en oprichter, wil dit jaar nog een nieuw kantoor in Utrecht openen om de groei te faciliteren. Volgens Whitney Bouck, adviseur van Insight Partners en COO bij Dropbox/Hellosign, onderscheidt Trello zich vanwege zijn collaboratieve interface en intuïtief design. Een grote concurrent is het Amerikaanse Gorgias.

Sowieso zijn zakelijke communicatieplatforms in trek. In Nederland haalden bedrijven als Cm.com (via een beursgang) en Messagebird (investeringsrondes) al veel geld op.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-01T16:26:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.