Apple-reseller Amac boekt recordverkoop

Dit artikel delen:

Mede door de goede verkopen van de nieuwe MacBook en iPad behaalde wederverkoper Amac afgelopen boekjaar een recordomzet. Europa’s grootste Apple-premium-reseller zag de verkoop met achttien procent stijgen tot 216 miljoen euro.

Amac verkocht 42 procent meer computers en 26 procent meer iPads dan in het voorgaande boekjaar. ‘De behoefte om goed toegerust thuis te werken of te studeren heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen’, aldus Amac-ceo Ed Bindels. 

Desalniettemin was de coronaperiode ook voor Bindels en zijn team een zware dobber. ‘We gingen met vijftig winkels van intelligente lockdown via volledige lockdown naar open op afspraak’, vertelt hij. ‘Er waren extra marketing-uitgaven nodig voor de beweging naar online, terwijl de kosten van de onder restricties functionerende winkels nauwelijks daalden.’

Bindels is blij dat Amac in dit lastige jaar, waarin het bedrijf voor een groot deel moest overschakelen naar online, toch goed heeft gepresteerd. ‘Dankzij onze omnichannel-strategie en de flexibiliteit van ons personeel hebben we de online-verkoop van Apple-producten voor een groot deel naar ons toe kunnen trekken,’ stelt hij.

In de winkel

In het voorbije jaar kwamen er nieuwe generaties MacBooks, iPads, iPhones en Apple Watches op de markt. Bindels zag het afgelopen boekjaar een verschuiving in de productverkoop. ‘We zagen bevestigd dat producten als de Apple Watch en accessoires toch het best in de winkel worden verkocht. Die willen klanten vasthouden en bekijken. De omzet van deze producten en van diensten zoals verzekeringen daalde dan ook tijdelijk, zij het in geringe mate. De verkoop van de Watch nam echter een vlucht toen de winkels weer open mochten. Dat maakte het ruimschoots goed.’

Na overname van de locaties van verschillende Apple-premium-resellers zijn alle in deze Apple-formule gespecialiseerde Nederlandse winkels sinds dit jaar in handen van Amac. Het betreft voormalige vestigingen van AM Bridge, C-Inside en YouMac (2011), iFactors (2012), iCentre (2017), Ivizi (2019) en Xando (2021). Amac mag zich met vijftig winkels bovendien de grootste Apple-wederverkoper van Europa noemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat mij is opgevalen bij dit (grote) bedrijf, is dat je als klant het gevoel krijgt, dat er tijd voor je genomen wordt.
m.i. een verdiende groei..............

@Ron dat komt omdat de verkopers op provisiebasis werken waardoor het advies niet altijd het beste advies is of hoeft te zijn. Je ziet hier nauwelijks oudere medewerkers maar studenten die graag een uurtje praten voor 20 euro provisie. Niks mis mee maar zoals gezegd niet altijd het beste advies maar wel klaarblijkelijk een succesvol concept.

Als Amac met de winkels ook de omzet van die winkels heeft overgenomen, dan is het niet meer dan logisch dat de verkopen een recordhoogte hebben bereikt.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-21T12:10:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.