Overname van Five9 door Zoom ketst af

De overname van callcenter-softwareleverancier Five9 door Zoom Video Communications is op een mislukking uitgelopen. Het had dit jaar de tweede grote overname op techgebied moeten worden, na de acquisitie van Nuance Software door Microsoft.

Op advies van een aantal financiële adviesbureaus zien de aandeelhouders van Five9 geen brood in de deal waarmee vijftien miljard dollar is gemoeid. Voornaamste reden is de vrees dat de enorme groei die Zoom tijdens de pandemie doormaakte, ten einde komt wanneer iedereen elkaar weer fysiek wil ontmoeten.

Volgens Five9 zijn de onderhandelingen met wederzijds goedvinden beëindigd. Wel blijven beide ondernemingen partners. Overigens heeft Zoom ook samenwerkingsovereenkomsten met contactcenter-softwareleveranciers als Genesys, Nice inContact, Talkdesk en Twilio. Zoom was van plan om klanten op basis van Five9 een geïntegreerde oplossing voor contactcenters te bieden. 

In een blogpost stelt het bedrijf nu dat er andere manieren zijn om dat doel te bereiken. Ook zonder Five9 kan Zoom zijn platform aantrekkelijk maken voor klanten op het gebied van contactcenters, stelt Zoom-topman Eric Yuan. Begin 2022 lanceert Zoom zijn Video Engagement Center, een cloud gebaseerde oplossing waarmee bedrijven met hun klanten contact kunnen houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-01T12:31:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.