Interstellar neemt Qconferencing en Ask Roger! over

It-dienstverlener Interstellar koopt video-communicatiebedrijf Qconferencing uit Diemen en Microsoft Teams-specialist Ask Roger! uit Delft. Beide overgenomen bedrijven bewegen zich op gebied van ‘collaboration’. Ze blijven zelfstandig opereren.

Qconferencing werd in 2001 opgericht door de markante it-ondernemer Eckart Wintzen, die zijn kapitaal investeerde in ‘groene’ projecten. Wintzen zocht het in geavanceerde videosystemen die een bijna levensechte ervaring gaven en waarbij de deelnemers elkaar in de ogen konden kijken. Die systemen waren in het begin geen succes door de hoge aanschafkosten.

Maar de laatste jaren kreeg Qconferencing, dat inmiddels voortborduurt op Teams, Zoom, Webex en Pexip, de wind mee. De markt voor videoconferencing groeit exponentieel. Videovergaderen heeft zich in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld door de opkomst van clouddiensten. Het verplichte thuiswerken tijdens de pandemie gaf een extra stimulans. Qconferencing levert voornamelijk aan de zakelijke markt. Pieter Peletier, Mans Lejeune en Jesse van Straaten blijven aan als directeur.

Vraag het Roger

Ask Roger! is een provider-onafhankelijke, Microsoft omnichannel contactcenter- en videospecialist in Nederland. Het Delftse bedrijf heeft zich gespecialiseerd in ‘advanced calling’ en ‘advanced Meeting & Teams Rooms’. De nauwe samenwerking met Microsoft heeft mede geresulteerd in een digitale baliedienst voor het Teams-videoconferencingplatform. De oprichters Rob Winkel en Patrick Scherbeijn blijven directeur. De derde oprichter, Gerben Hoogwerff Kroon, verlaat het bedrijf. Hij gaat door met Roger365.io.

Interstellar ziet in Ask Roger! en Qconferencing prima aanvullingen op zijn collectie bedrijven. Achter Interstellar dat begin dit jaar werd opgericht, zit de investeringsmaatschappij Quadrum Capital. Interstellar is onderdeel van Quadrum Investment Fund III, het nieuwste fonds van Quadrum Capital. Het bedrijf heeft hiermee de financiële slagkracht om her en der kleinere it-dienstverleners op te kopen. Afgelopen juni werd Microsoft-specialist SCCT uit Leidschendam overgenomen.

Onder de paraplu van Interstellar opereren de generieke it-dienstverleners Solimas, Exite ICT, DataByte en CSN Groep. Andere ‘familieleden’ zijn Fundaments, DataExpert en Pinewood, specialisten op het gebied van cloud en security.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-16T18:46:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.