Ierse Ekco neemt it-dienstverlener Iton over

It-dienstverlener Ekco lijft branchegenoot Iton in. Dit bedrijf uit Veenendaal met ruim zeventig werknemers heeft zich de afgelopen jaren toegespitst op een publieke-clouddienstverlening. Iton vormt een belangrijke aanvulling voor Ekco dat zijn specialiteit in private-clouddiensten vindt.

Ekco is in 2017 opgericht als cloud-backup- en disaster recovery-aanbieder onder de toenmalige naam Internet Corp door Eoin Blacklock en Jonathan Crowe. Het techduo was met een eerder bedrijf, cloud-backup-aanbieder KeepitSafe, ook al succesvol. Dat werd in 2010 verkocht aan het Amerikaanse J2 Global.

Met financiële steun van Ierse investeerders, ACT, Pageant en Sencheer, en bankleningen is Internet Corp daarna door negen acquisities uitgegroeid tot clouddienstverlener in Ierland, Engeland en Nederland. De ambitie is om de komende jaren uit te groeien tot een Europese clouddienstverlener voor het mkb. In 2020 herdoopte het bedrijf uit Malahide zich in Ekco.

In Nederland kocht Ekco vier bedrijven: Luna, Cloudteq, Datacomfort en Cloud2. De oprichter van laatstgenoemde, Jeroen van den Nouwland, is directielid van Ekco geworden. Iton is de vijfde acquisitie. 

Iton

Dat bedrijf werd al in 1980 opgericht. In 2013 fuseerde Iton met Datad Automatisering. In 2016 stapte investeringsmaatschappij Ox binnen om de cloudplannen van de it-dienstverlener te ondersteunen. Iton en Ekco vullen elkaar aan in hun clouddienstverlening. Iton is specialist in publieke-clouddiensten en ontwikkelde onder andere zaken als automation en dashboarding. Ekco is daarentegen specialist in de private cloud en biedt onder andere disaster recovery aan.

Ekco heeft in Nederland nu vier kantoren (Alkmaar, Rotterdam, Veenendaal en Stadskanaal) en bedient klanten als Coolblue, Landal Greenparks en Ortec. Het Ierse bedrijf telt ruim 330 werknemers en de omzet ligt op ruim zestig miljoen euro. Daarvan komt zo'n zestig procent uit Nederland. Van het werknemersbestand zijn er zo'n vijfenzeventig gespecialiseerd in it-beveiliging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-25T12:21:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.