Detron breidt werkplekdiensten uit via overname

Ict-dienstverlener lijft Van Delen in voor groeiplan rondom digitale werkplek

Detron Microsoft Experience Center

Detron Experience Center in Veenendaal.

Detron neemt Van Delen Telecom over. Daarmee vergroot Detron zijn aanbod van digitale werkplekdiensten. De ict-dienstverlener heeft ‘stevige’ groeiplannen op het gebied van diensten voor mobiele en digitale werkplekken.

Het in 1998 opgerichte Van Delen uit Barneveld is leverancier van mobiele- en vaste telecomdiensten rondom de digitale werkplek. Het bedrijf is actief onder middelgrote en grote bedrijven in het midden en oosten van Nederland. Het heeft zakelijke samenwerkingsovereenkomsten met zowel Vodafone, KPN en T-Mobile. Het telt twintig medewerkers. Eigenaar Corné van Delen stapt uit het bedrijf. Het overige management gaat over naar Detron.

Commercieel directeur van Detron, Emile Jongboer, verwacht dat Detron de komende tijd meer bedrijven zal overnemen. ‘We hebben de groeiambitie om één van de grootste Nederlandse spelers op het gebied van de digitale werkplek te worden.' Het bedrijf zoekt naar strategische overnamekandidaten om die ambitie waar te maken, vertelt hij. 

Jongboer benadrukt dat Detron naast de digitale werkplekomgeving ook verbindingen, devices en endpont-security levert. 

Afstoten activiteiten

Om scherper op die kernactiviteiten rondom de digitale werkplek te richten, werden eerder activiteiten uitbesteed of ondergebracht in een ander deel van de Detron Groep.

Eindt 2019 besteedde Detron een groot deel van de datacenterinfrastructuur uit aan het Alkmaarse Uniserver. Het gaat om een vijfjarig contract.

Sinds 1 januari vorig jaar zijn de zogenoemde lifecycle-diensten ondergebracht in een dochterbedrijf van Detron met de naam Bluetron. Die diensten omvatten het voor  langere tijd in de lucht houden van oudere apparatuur, bijvoorbeeld in de productieketen van chipmachinebouwer ASML. Inmiddels zijn ook de infrasupportdiensten van Detron ondergebracht in dat bedrijf, vertelt Jongboer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-08T11:46:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.