Nutanix migreert werkplekken 28.000 UMC-medewerkers

Bedrijf zet benodigde infrastructuur ziekenhuis over naar hci-platform

Dokter doctor arts mobiel mobile zorg health

Nutanix migreert de digitale werkplekken van medewerkers van het Amsterdam UMC naar een nieuwe virtuele infrastructuur. Amsterdam UMC is de fusie-organisatie van AMC en VUmc. De overstap naar een zogenoemde hyperconverged infrastructure (hci) valt samen met de migratie van de werkplekken naar Windows 10. Nutanix helpt ook bij dat project en ondersteunt het ziekenhuis met het beheer en de beveiliging van werkplekken.

"28.000 gebruikers, veelal zorgverleners, krijgen op verschillende apparaten toegang tot applicaties"

Beheerders kunnen vanuit een centraal dashboard de werkplekomgeving beheren. De migratie naar Windows 10 valt dus samen met het inrichten van een virtuele infrastructuur. Volgens Nutanix stelt het ziekenhuis hoge eisen aan de beschikbaarheid en flexibiliteit en sluit de opzet van haar hci daar goed op aan.

Er werd eerst een proefopstelling ingericht en na verschillende prestatietests door een onafhankelijke partij, rolde Nutanix als beste partij uit de test. Het gaat om werkplekken voor 28.000 gebruikers, veelal zorgverleners. Zij krijgen op verschillende apparaten toegang tot data en applicaties.

Het ict-team krijgt een dashboard voor het beheer van de complete omgeving. Er is zo altijd een actueel beeld van de infrastructuurcomponenten. Hoewel Amsterdam UMC de omgeving zelf beheert, monitort Nutanix proactief de omgeving. 'Zo kan bij afwijkingen in overleg actie ondernomen worden’, licht de aanbieder toe. Ook upgrades en updates kunnen sneller worden uitgevoerd, stelt Nutanix.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-21T16:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.