Kantoorartikelengroothandel Office Centre failliet

Binnen een jaar nadat Office Centre werd overgenomen door de Amsterdamse investeerder Standard Investment is de kantoorartikelengroothandel bankroet gegaan. Office Centre heeft ruim dertig vestigingen verdeeld over Nederland, een servicekantoor in Almere en diverse websites. Er werken zo'n 550 personen bij het bedrijf; over een doorstart is niets bekend.

Standaard Investment nam Office Centre, dat ook nog in Duitsland actief is met 51 winkels en zo'n duizend personeelsleden, vorig jaar juni over. De investeringsmaatschappij heeft ook concurrent Staples Benelux onder zijn hoede; die kantoorartikelengroothandel is niet failliet.

Volgens Het Financieele Dagblad ondervond Office Centre de afgelopen jaren flink last van de coronacrisis die de vraag naar kantoorartikelen drukte. Het bedrijf ontving bijna vijf miljoen aan loonkostensubsidie.

Naast de verkoop van kantoorartikelen biedt het bedrijf diensten op het gebied van it, printing, frankering en verzending. Bij it-diensten gaat het om installatie- en onderhoudsservices voor lap- en desktops. Op het gebied van printing betreft het algemene kopieer- en printservices en managed printing diensten voor Canon- en Toshiba-apparatuur.

FC Groningen

Het omvallen van Office Centre is een grote sof voor FC Groningen. Het bedrijf was hoofdsponsor van de Groningse profvoetbalclub. Volgens de club bedraagt de schade in het lopende seizoen 925.000 euro. Tevens moet het op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Het zit de voetbalclub sowieso niet mee. Begin dit jaar werd bekend dat de club een van de vele gedupeerden is van cryptobedrijf Iqoniq (IQQ). Dat beloofde een fanplatform op te richten, maar het idee kwam nooit van de grond. Volgens de voetbalclub staat er nog een rekening van tienduizenden euro's open bij IQQ, in 2020 opgericht in Monaco, met als baas de in Gorinchem opgegroeide Kazim Atilla.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Opmerkelijk: vanochtend kreeg ik nog de reclamemail met aanbieding van o.m. bureaustoel van tegen de 400 euro. Waarom wordt dat niet tegengehouden als men hogerop al weet dat het bedrijf op omvallen staat?

Esther, laat je gegevens achter bij dinogital.nl. Ons customer service team zal navraag doen. Vergeet niet het ticketnummer te noteren, zodat je ernaar kunt refereren.

@Esther: sterker nog, op hun website is hier helemaal niks over te lezen en kun je nog gewoon bestellen. Slechte communicatie!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-03T12:16:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.