Bechtle laat oog vallen op PQR

Het Duitse it-huis Bechtle AG heeft PQR gekocht. De it-dienstverlener uit Utrecht blijft onder eigen naam actief in de markt. PQR was in handen van investeerder Intersaction die in 2017 instapte. De overnamesom is niet bekend.

PQR, opgericht in 1990, is gespecialiseerd in werkplek- en infrastructuurdienstverlening. De activiteiten omvatten de verkoop van hard- en software en het leveren van it-consulting en managed services. Het bedrijf biedt onder de naam SpaceHub een platform voor private, publieke of hybride clouddienstverlening. PQR heeft een sterke positie in de publieke sector maar bedient ook klanten uit het mkb. Er werken 170 krachten. In het afgelopen boekjaar bedroeg de omzet ongeveer honderd miljoen euro.

De Bechtle-groep (bijna 13.000 medewerkers) genereerde in 2021 een omzet van 5,31 miljard euro en staat genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange. Het concern is in Nederland actief met de bedrijven Bechtle direct, ARP, BuyITDirect en Cadmes, en telt inclusief PQR in Nederland nu 715 medewerkers.

De overname van de it-dienstverlener betekent een versterking in het segment 'IT System House & Managed Services' en is de eerste acquisitie van een systeemhuis buiten Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De transactie moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Volgens PQR geeft het voortaan opereren onder de Bechtle-paraplu het bedrijf meer slagkracht en nieuwe mogelijkheden het dienstenportfolio uit te breiden.  'Organisaties zijn steeds vaker op zoek naar één partner die hun complexe hybride infrastructuur kan leveren, implementeren en beheren. Bechtle stelt ons team in staat onze klanten hier beter in te voorzien. De diensten van beide bedrijven vullen elkaar aan, waardoor we onze klanten een uitgebreid portfolio kunnen aanbieden.'  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-09T12:03:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.