Esker opent Benelux-kantoor in Gent

Impressie van het kantoor van Esker in Lyon

Esker, een Franse leverancier van automatiseringsoplossingen voor documentverwerking, betrekt in Gent een Benelux-kantoor. De aankondiging gaat gepaard met de benoeming van Adelin Odent tot landendirecteur voor Esker Benelux. Odent was vanuit het kantoor in Frankrijk al tien jaar verantwoordelijk voor de Benelux.

Esker, door Jean-Michel Bérard (nog steeds de directeur) opgericht in 1985 in Lyon, en een acroniem voor European Software Kernel (de oorspronkelijke activiteit), heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in geautomatiseerde documentverwerking voor financiële en administratieve afdelingen van bedrijven. Denk aan e-mail- en faxoplossingen uit de cloud, edi (electronic data interchange)-systemen en order- en debiteurenautomatisering. Het bedrijf gebruikt robot process automation (rpa) en heeft zijn technologie verrijkt met artificiële intelligentie waardoor bedrijven een beter beeld krijgen van hoe ze presteren.  

Het bedrijf beschouwt de Benelux als een regio met een sterk groeipotentieel, met name in de industrie en de biotechnologie. Esker bedient al de nodige klanten heeft in dit gebied, zoals Abbott, Atlas Copco, Greenyard, Heineken en Ineos en heef een partnerschap met KPMG in Nederland. Tot begin dit jaar werd de Benelux-markt nog door medewerkers vanuit een 'kantoor aan huis' ondersteund. Maar door te verwachten groei is het handiger om een eigen stek te hebben, onder meer om extra personeel aan te trekken. Het eerste kantoor in de Benelux is gevestigd in het bedrijfsverzamelgebouw Office Arena aan de Eedverbondkaai 242 in het Belgische Gent. 

Odent, de kersverse directeur van Esker Benelux, spreekt de ambitie uit om het personeelsbestand (nu vier man) in de regio te verdubbelen. Esker, boekte in 2022 een omzet van 159,3 miljoen euro (Benelux: 2,8 miljoen). Er werken ruim duizend man bij het internationaal opererend bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-02-02T12:09:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.