Stadswachters krijgen nieuwe HRM-software

Dit artikel delen:

Gemeente Rotterdam gaat ruim 1400 stadswachten, toezichthouders en beveiligers inroosteren met de personeelsplanningssoftware Rostar CAS van softwaremaker Paralax. Ook andere medewerkers die werken voor de afdeling stadstoezicht worden met die software ingeroosterd.

Stadstoezicht gebruikte tot nu Rostar CAS' voorloper Rostar Flex. Om effectiever te kunnen werken, stapt de gemeente nu over op de nieuwe software. Daarmee kunnen roostermakers bijvoorbeeld zien wanneer er incidenteel extra personeelsleden moeten worden ingeroosterd, bijvoorbeeld tijdens een evenement. Daarnaast krijgen de stadswachten via internet inzicht in de roosters en kunnen via het systeem verlof aanvragen.

In de toekomst gaan mogelijk ook andere gemeentediensten de software gebruiken. Communicatiemanager Fred Marree van Stadstoezicht Rotterdam: 'Wat ons betreft kunnen zij eenvoudig meeliften op Rostar CAS. Daar is nu al belangstelling voor.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2010-08-05T15:35:00.000Z Heleen van Roon


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.