Adobe gaat strijd met Microsoft verder aan

Dit artikel delen:

Adobe heeft het Amerikaanse bedrijf Navisware overgenomen. Hiermee voegt Adobe Systems een nieuwe document protectie toe aan zijn business workflow software.

De zogenoemde FileLine Digital Rights Management Software maakt het mogelijk om zakelijke bestanden, en dan met name technische documenten, te beschermen tegen inbreuk op intellectueel eigendom. De software helpt bedrijven de toegang tot dergelijke bestanden te beperken. Daarnaast houdt het in een log-bestand bij wie de bestanden heeft geopend en of het bestand onjuist is gebruikt. Verder voorkomt het programma dat verouderde bestanden in omloop raken. Adobe integreert het programma in zijn LiveCycle Document Services software, server software voor het bijwerken en beheren van pdf-documenten. Naast het beschermen van pdf’s is het programma ook geschikt om documenten van Microsoft Office en ontwerpdocumenten die met behulp van de computer zijn gemaakt te beveiligen. Door document protectie toe te voegen voor Microsoft Office documenten dringt Adobe zich steeds verder op in het gebied van Microsoft. De overname van web tools bouwer Macromedia gaf al eerder aan dat de rivaliteit tussen Adobe en Microsoft aanmerkelijk aan het toenemen is. De implementatie van de software in het LiveCycle programma moet eind dit jaar rond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-10T12:19:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.