Microsoft lonkt met migratiehulp naar Lotus-gebruikers

Dit artikel delen:

Microsoft stelt binnenkort gratis tools beschikbaar om de migratie van Lotus Notes/Domino van IBM naar zijn eigen collaborative platform, dat onder meer Exchange omvat, makkelijker te maken.

Ook stelt Microsoft programma’s beschikbaar die de overgangsperiode moet vergemakkelijken, waarin bedrijven de serversoftware van beide leveranciers hebben draaien. Microsoft kondigt de producten vandaag officieel aan en een deel van de software zal dan meteen beschikbaar zijn. Andere producten volgen later, meldt de softwareproducent.

Later dit kwartaal komt onder andere een analysetool voor applicaties uit. Deze tool laat bedrijven zien welke applicaties gebruikt worden en welke niet. Voor het volgende kwartaal belooft Microsoft een datamigratietool. Die verplaatst data van applicaties die Notes-templates gebruiken naar andere programma’s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ze hebben waarschijnlijk nog te weinig marktaandeel en gaan dan gewoon gebruikers van andere pakketten lokken. Het zijn toch ook een stelletje kinderen daar in Richmond.
Stel dat de hele wereld alléén maar software van MS gebruikt zouden we daar blij mee moeten zijn, ik denk het niet. De afhankelijkheid die dan ontstaat lijkt mij wel erg groot.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-01-18T10:45:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.