Microsoft komt met mobiele push e-mail

Dit artikel delen:

Microsoft brengt zijn langverwachte software voor push e-mail (Direct Push) op de markt. Hiermee krijgen werknemers hun e-mail direct toegestuurd op hun handheld-computers, draaiend op Windows Mobile.

Microsoft beloofde al eerder met push-mail te komen, maar de technologie was nog niet zo ver, aldus het softwareconcern. Voor gebruik van de push-mail moet de handheld beschikken over Windows Mobile 5 en moet de server mailsoftware Exchange 2003 Service Pack 2 draaien. Vorig jaar werd de laatste voorwaarde, een berichten- en beveiligings-service, al uitgebracht. Het wachten was echter op de ondersteuning daarvan op de handhelds, wat nu dus gelanceerd is.

Microsoft gaat met Direct Push de concurrentie aan met Good Technology en Research in Motion (RIM). Blackberry-maker RIM is momenteel in een patentenrechtszaak verwikkeld met NTP. Om partners meer zekerheid te bieden, biedt Microsoft hun nu juridische bescherming. “In het verleden waren we behoudend wat betreft juridische kwesties bij partners. Nu vergoeden wij de volledige kosten als een partner wordt aangeklaagd”, aldus Microsoft-directeur David Kaefer, verantwoordelijk voor intellectueel eigendom bij de Windows-producent..

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-14T10:10:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.