SAP heer en meester West-Europese erp-markt

Dit artikel delen:

SAP is nog altijd leider op de West-Europese markt voor erp-toepassingen met 41 procent marktaandeel. Dat is een stijging met twee procentpunten. Hoewel nog op een aanzienlijke afstand, loopt Oracle in op SAP.

In een recente studie maakt IDC een 'snapshot' van de West-Europese markt voor erp. De analyse is gebaseerd op de licentie- en onderhoudsinkomsten van erp-toepassingen in 2004 in vijf West-Europese landen.

SAP blijkt over alle verticale markten te heersen, met 41 procent marktaandeel in totaal. Oracle komt op de tweede plaats en verkort zijn achterstand op SAP. In 2003 was het bedrijf nog vijf keer zwakker op de erp-markt dan de Duitse softwarereus. Een jaar later verbeterde dat tot minder dan vier keer door de overname van PeopleSoft. Vooral op verticale markten als communicatie, overheid, gezondheid, scholen en financiële diensten legt Oracle SAP het vuur aan de schenen. De derde plaats is voor Sage, de vierde voor Microsoft Business Solutions en de vijfde voor SSA Global.

Volgens de analisten van IDC verschuift de strijd op erp-markt naar de vraag welke verkoper het rijkste en meest diverse ecosysteem kan zetten op zijn erp-platform. SAP en Microsoft Business Solutions doen het op dat vlak momenteel het beste, aldus IDC, maar er zullen nog meer spelers volgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-02-24T11:58:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.