Microsoft onthult hosted CRM-applicaties

Microsoft onthult vandaag de hosted-uitvoering van zijn CRM-software Dynamics. Algemeen Dynamics CRM-directeur Brad Wilson legt aan Computable uit dat het in wezen dezelfde software als die klanten in eigen huis kunnen draaien.

Wilson stelt dat die gelijke code uniek is in de CRM-markt. "Siebel heeft verschillende code bases, voor hosted en voor on-premise. SAP in wezen ook. Als je dan van het één naar het ander wilt, is het dus eigenlijk een nieuwe implementatie. Ja, het is wel zo dat je data zo mee kan, maar je applicaties?"

De Microsoft-topman presenteert de nieuwe editie van de Dynamics-software, bedoeld voor service providers. "Dit bouwt voort op wat we in december al hebben aangekondigd; prijsschema's voor hosted applicaties. Daarbij moest de aanbieder de software nog altijd aanschaffen, net zoals daarvoor de klant dat moest. Nu bieden we een huurmodel, voor partners. Zij kunnen hun eigen installatie opzetten en eventuele aanpassingen plegen voor hun klanten."

Wilson ontkent dat Microsoft zelf applicaties wil gaan hosten. "Wij willen slechts een basisplatform bieden. We zijn honderd procent op onze partners gericht." Hij vertrouwt op de service providers om specifieke niche-industrieën of bepaalde regio's met eigen vereisten te bestrijken. Toch erkent hij voorzichtig dat het wel mogelijk is dat een bepaald diep gespecialiseerd gebied, indien niet bestreken door partners, interessant kan zijn voor Microsoft. "Wij zullen zelf de komende twee tot drie jaar zeker niet een dermate diepe marktfocus hebben."

Verder onthult Microsoft een nieuw initiatief voor connectors, die Dynamics verbinden met andere bedrijfsapplicaties. "We bieden nu eerst een GP-connector, dat is dus voor onze Great Plains-software." Microsoft heeft die ERP-leverancier overgenomen, samen met Navision en Axapta. Connectors voor die twee laatstgenoemde pakketten volgen in de komende twaalf maanden, vertelt Wilson. Ook komt Microsoft met aansluiting op SAP, Siebel, Oracle en het door laatstgenoemde overgenomen Peoplesoft en JD Edwards. Dat gebeurt dan echter via Microsofts BizTalk Server-software die dan zelf weer aansluit op Dynamics, legt Wilson uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-03-27T18:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.