SAP bouwt ontmoetingsplaats voor bedrijf en it

Dit artikel delen:

Service. Dat is waar het bij SAP om draait tijdens de gebruikersdagen VNSG in Maastricht. Zowel de service oriented architecture, die in combinatie met het NetWeaver-platform door het bedrijf ESA (Enterprise Service Architecture) is gedoopt, als de service enabled applicaties werden breed uitgemeten.

Een sleutelrol hierin is weggelegd voor xApps. "Zo noemen we bij SAP composite applications", legt product manager Natasja Bax uit. Deze applicaties worden gebouwd met onderdelen van de applicaties die een bedrijf al heeft. "SAP maakt op dit moment de meeste xApps, maar ook klanten zelf of partners kunnen ze bouwen."

De samengestelde applicaties bevinden zich bovenop andere programmatuur en krijgen via enterprise services toegang tot data en functies in die andere programmatuur. "Alle composite applications van SAP richten zich op het snel analyseren van informatie", legt Bax uit.

Ze onderscheidt daarbij drie verschillende soorten: xApps voor bedrijfsscenario’s, dashboards en eenvoudige gebruikersbegeleiding. De laatste is vrij nieuw. Het doel van die ‘cross’ applicaties is het slaan van een brug tussen de eindgebruiker en de automatiseringssystemen. "xApps is de plek waar business en it elkaar kruizen."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-04-07T07:40:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.