Centric wil InnoVative Care inlijven

Dit artikel delen:

Centric wil de in Gouda gevestigde InnoVative Care Group overnemen. Dit bedrijf is met zijn werkmaatschappij PreValent actief in de markt voor zorg en welzijn.

Centric beschouwt de overname als een belangrijke stap in zijn streven om de welzijns- en zorgsector met ict-oplossingen te bedienen. Met circa zeventig medewerkers levert PreValent toepassingen voor de GGD's, thuiszorg, verpleging en verzorging, ambulancediensten, regionale indicatieorganen en arbodiensten. Centric beweert dat de pakketten die het zelf aanbiedt aan de lokale overheid en woningcorporaties een aanvulling kunnen zijn op de software van PreValent.

Naar verwachting zal de overname van InnoVative Care Group door Centric uiterlijk in juni 2006 worden afgerond. Het bedrijf zal als zelfstandig onderdeel worden ingepast in de divisie IT Solutions van Centric.

Karim Henkens, directeur van de divisie IT Solutions van Centric, voorziet een groeiende samenwerking tussen zorginstellingen waarbij meer gebruik wordt gemaakt van innovatieve ict, zoals mobiele toepassingen, domotica en robotica.

"Op lokaal niveau zullen gemeenten een nadrukkelijker rol gaan spelen in het regisseren en coördineren van het aanbod van zorg. Elektronische uitwisseling van informatie tussen organisaties op lokaal, regionaal en landelijk niveau zal belangrijker worden om de zorg rondom de individuele patiënt adequaat te kunnen blijven organiseren. Denk aan het elektronisch patiëntendossier, elektronischkinddossier, invoering zorgnummer etcetera."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het is de vraag of de zorg- en welzijnsorganisaties hier blij mee moeten zijn. De betreffende partij is namelijk groot geworden door het creeren van vendorlockins bij diverse overheidsorganisaties.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-05-23T11:20:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.