Managed hosting door True

Exchange 2007 krijgt nog aparte client-licentie

 

Microsoft schaart nieuwe, extra functionaliteit in zijn mail- en groupwareserver Exchange 2007 onder een nieuwe, aanvullende client-licentie. De huidige versie 2003 kent een standaard of enterprise-licentie voor de server en een enkele client-licentie.

Het aanstaande Exchange 2007, dat eind dit jaar of begin komend jaar uit moet komen, biedt eindgebruikers functies als het krijgen van voicemailberichten uit hun e-mailboxen (unified messaging), het verbaal opdracht geven de agenda te controleren of het collega's automatisch mailen dat ze de vergadering zo gaat beginnen. Ook geeft de premium-uitvoering meer mogelijkheden voor het beheren, ook automatisch op basis van beleidsregels (policies), van e-mails.

Voor deze aanvullende functionaliteit, alsook voor beheerde diensten als antivirus en antispam, is dan wel een enterprise client-licentie nodig. Microsoft heeft nog niet bekend gemaakt hoeveel die gaat kosten. Wel is bekend dat de prijs van de standaard client-licentie gelijk blijft.

Opvallend genoeg valt die licentie niet onder het omstreden software-abonnement Software Assurance dat Microsoft grote ondernemingen biedt. Die klanten betalen daarbij een jaarlijkse vergoeding en verkrijgen daarmee gebruiksrecht op alle bedrijfssoftware die de softwareproducent uitbrengt in de looptijd van dat licentiecontract.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1517746). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees verder


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.