CA koopt leverancier van disaster recovery software

CA breidt zijn software voor dataprotectie en -beheer uit met de aankoop van het in 1999 opgerichte bedrijf XOsoft. De prijs van de overname is niet bekend gemaakt.

XOsoft is leverancier van software voor herstel bij rampen (disaster recovery), die dienst doet voor Windows-servers, maar ook bedrijfsapplicaties als Exchange, SQL Server, IIS en Oracle. CA koppelt de nu aangekochte programmatuur aan zijn BrightStor ARCserv backupproducten.

Naast de technologie krijgt CA met deze overname de beschikking over twee - volgens XOsoft - belangrijke patenten. Het ene patent betreft een minimalisatie van de testtijd voor disaster recovery-software, wat het bedrijf assured software noemt. Het andere patent slaat op de installatie van software zonder dat de machine opnieuw hoeft te starten, wat XOsoft soft installation noemt. CA neemt deze functionaliteit ook op in zijn Brightstor-software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-07-12T11:44:00.000Z Ingrid Wolfslag
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.