Workday wil Oracle en SAP bestrijden

Dit artikel delen:

Het mysterieuze jonge softwarebedrijf Workday doet eindelijk van zich spreken. Het zet met op maat gemaakte bedrijfsapplicaties de aanval in op de hegemonie van SAP en Oracle.

Workday is opgericht door voormalig Peoplesoft-topman Dave Duffield en andere ex-bestuurders van Peoplesoft en zij beloven de ontwikkeling van software eenvoudiger te maken, wat tot snellere resultaten moet leiden. Het bedrijf wil vanaf volgend jaar een heel pakket aan enterprise resource planning (erp) applicaties aanbieden, waaronder één voor human resources (inmiddels op de markt), financieel management, resource management en revenue management.

Doel is delen van traditionele erp-systemen te vervangen door flexibele alternatieven, waarbij veranderingen sneller doorgevoerd kunnen worden om adequater te reageren op strategische beslissingen zoals outsourcing, fusies, overnames of het betreden van nieuwe markten. “Als één woord het huidige zakenklimaat goed omschrijft, dan is het verandering. De HR-systemen konden dat niet bijbenen”, meent mede-oprichter Aneel Bhusri.

Workday maakt net als andere online applicaties, zoals Salesforce.com, uitgebreid gebruik van internetdiensten en ingebouwde verslaglegging van het gebruik van het systeem. Werknemers kunnen volgens Workday zonder enige instructie aan de slag met het systeem.

Gebruiksonvriendelijk
Een analist, die een demonstratie van Workday mocht bijwonen, stelt daar vraagtekens bij. “Workday beweert dat het de eerste is met een applicatie die gemaakt is voor de zakelijke gebruiker en niet voor de grootgebruiker, maar de werknemersinterface was het minst ontwikkeld in de demo”, aldus Christa Degnan Manning van AMR Research in een analistenrapport.

“Gebruikers zullen dagelijks teleurgesteld worden als Workday niet iets aan de gebruiksvriendelijkheid voldoet. Het bedrijf belooft dat de self-service interface binnenkort meer lijkt op MySpace dan de lijsten met tekst.”

Bij de lancering zei Workday dat het nauw samenwerkt met ADP en dat de producten beter moeten aansluiten op Microsoft Office en Sharepoint. Accenture staatl Workday als consultant bij. Analisten wijzen erop dat het bedrijf krachtige investeerders heeft die het door de moeilijke begintijd kunnen slepen.

Bron: IT-Week

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-22T07:12:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.