Veel Baan-gebruikers denken aan nieuw systeem

Dit artikel delen:

De overname van SSA Global door Infor blijkt niet geheel ongemerkt aan de Baan-gebruikers voorbij te gaan. Een opmerkelijk hoog percentage van de (voormalige) klanten is van plan om in 2007 te investeren in nieuwe financieel/logistieke applicaties.

Bijna 40 procent van de Baan-gebruikers geeft aan te gaan investeren in bedrijfskritieche-applicaties, waarbij circa 53 procent van hen aangeeft de erp-applicatie te willen vervangen. Op de totale Baan-gebruikersgroep zou dit 20 procent zijn. Dit is een opmerkelijk hoog percentage, omdat normaliter de erp-omgeving eens per acht jaar aan vervanging toe is. Dit blijkt uit het onlangs gepubliceerde MarketCap strategic white paper ‘Finance & ERP markets | Volume 1: Infor – Baan Applications | The Netherlands 2006’.

Een belangrijke vraag die nu natuurlijk gesteld moet worden, is: “maar welke leverancier wordt dan voor de nieuwe  erp-applicatie overwogen?”. De meeste Baan-gebruikers zetten ondanks de zoveelste verkoop van Baan toch SSA Global (Infor) weer als potentiële leverancier op de shortlist. Hoewel ruim 60 procent wederom SSA Global zou overwegen als leverancier is dit toch tegenvallend. Normaliter plaatst namelijk circa 80 tot 90 procent automatisch de huidige leverancier weer op de shortlist.

Een uitgebreide versie van dit artikel staat op de site van CRN.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-11-27T12:04:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.