Team Delft winnaar Imagine Cup 2007

Het team van de Technische Universiteit Delft heeft met de applicatie iConnect de Nederlandse finale van de Imagine Cup 2007 gewonnen. Het team gaat in Zuid-Korea Nederland vertegenwoordigen tijdens de wereldwijde finale.

De winnaar werd gisteren tijdens een spannende finale in Amsterdam bekend gemaakt. Zes teams streden voor een plek in de finale in Zuid-Korea. Tijdens het laatste juryberaad hadden de meeste teams nog het gevoel kans te maken op deze plek in de finale. "We zijn erg verrast en dolbij naar Korea te gaan", zei Yousef El-Dardiry van het Delftse team. Grootste concurrent van iConnect was Celsus van team Utrecht. Die applicatie werd uiteindelijk tweede.

iConnect is een applicatie waarmee kinderen uit verschillende landen met elkaar kunnen communiceren door middel van een icoontaal. Maarten-Jan Vermeulen, academic relations manager van Microsoft Nederland, heeft goede hoop bij de laatste zes te komen in Zuid-Korea. In totaal zullen er 45 teams strijden in de finale. "Ik verwacht hier heel veel van. Er is zeker een connectie met de doelgroep. Mijn buikgevoel zegt dat het goed is", zei Vermeulen na afloop.

Microsoft gaat de jongens goed begeleiden naar de finale. Ook de nummer twee, het Utrechtse team, en de nummer drie, SpeechTeech van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Hogeschool van Amsterdam., worden begeleid bij hoe zij hun idee het beste in de markt kunnen zetten.

De ImagineCup is een programmeerwedstrijd die Microsoft uitschrijft onder technologiestudenten over de hele wereld. Het thema dit jaar is het toegankelijker maken van educatie door middel van technologie.
1e plaats: iConnect van de TU Delft
2e plaats: Celsus van de Universiteit Utrecht
3e plaats: SpeechTeech van de Erasmus Universiteit en Hogeschool van Amsterdam
4e plaats: E-Church van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL)
5e en 6e plaats: PIE van Universiteit Twente en Techia van de Hogeschool van Amsterdam

Imagine Cup 2007: Oordeel van de jury

Imagine Cup 2007: iConnect van TU Delft

Imagine Cup 2007: Celsus Universiteit Utrecht

Imagine Cup 2007: SpeechTeech Erasmus/HvA

Imagine Cup 2007: E-Church van NHL

Imagine Cup 2007: PIE van Universiteit Twente

Imagine Cup 2007: Techia HvA

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-06-11T10:00:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.