HP koopt Opsware en Neoware

Dit artikel delen:

HP heeft aangekondigd Opsware voor 1,6 miljard dollar over te nemen. Opsware levert software voor het automatiseren van zakelijke datacentra. Daarnaast neemt HP thin client specialist Neoware over.

HP heeft voor 214 miljoen dollar Neoware overgenomen, dat thin-client computing en virtualisatie technologie levert. Daarnaast kocht het voor 1,6 miljard dollar het bedrijf Opsware, dat software maakt voor het automatiseren van zakelijke datacentra.

HP wil met Opsware een sterkere partij worden in de markt voor system management tools. Daar zijn nu vooral IBM (Tivoli) en CA (Unicenter) sterke spelers. Ben Horowitz, ceo van Opsware, blijft aan en leidt HP's Business Technology Optimization organisatie waar Opsware onderdeel van wordt.
HP neemt de laatste paar jaar veel softwarebedrijven over.

In 2006 nam het voor 4,5 miljard dollar Mercury Interactive en in 2005 voor 425 miljoen dollar Peregrine Systems over. De producten van deze bedrijven worden gecombineerd met de HP OpenView beheerssoftware en aangeboden als BPO (Business Process Optimalization). In Nederland is het onderdeel HP Software hierin actief, onder leiding van Wytze Rijkmans. Onlangs maakte Rijkmans exclusief aan CRN Nederland de nieuwe partnerstrategie van HP Software bekend.

Opsware is geschikt voor het beheer en toepassen van compliance in data centers, waar veel verschillende merken servers, netwerken en storage staan. Opsware wordt vooral direct verkocht, maar soms ook indirect, bijvoorbeeld door Cisco en zijn (netwerk)partners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-24T11:41:00.000Z Redactie Computable/Channelweb
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.