Exact maakt winst over eerste halfjaar 2007

De Delftse softwareleverancier Exact Software liet vanmorgen weten over de eerste helft van dit jaar 18,5 miljoen euro winst te hebben gemaakt. De omzet kwam 2,5 procent hoger uit op 121,3 miljoen euro. Eind 2007 wil het bedrijf een omzet hebben geboekt van driehonderd miljoen euro.

De Delftse softwareleverancier Exact Software presenteerde vanochtend zijn halfjaarcijfers, waaruit bleek dat de winst met 18,5 miljoen euro licht boven de verwachting van de analisten uitkwam (18,3 miljoen). Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar (15,8 miljoen) boekt het bedrijf een winststijging van 16,9 procent.

Overname

De omzet steeg met 2,5 procent naar 121,3 miljoen (eerste helft 2006: 118,3 miljoen), wat iets lager is dan de verwachtte 123 miljoen. Ondanks de positieve cijfers moet Exact er het komende half jaar flink aan trekken, wil het bedrijf zijn gestelde doel halen om eind 2007 een omzet te kunnen noteren van driehonderd miljoen euro. Het wil dit doen door een overname. Volgens de Financiële Telegraaf zijn analisten sceptisch of het Exact lukt om een goede overnamekandidaat te vinden, omdat de markt waarin het bedrijf opereert al sterk geconsolideerd is.

Hartstochtelijk

"De afgelopen twee jaar heeft Exact gewerkt aan een duidelijke en nauwgezette strategie om te sturen op voortdurende groei en winstgevendheid", laat ceo Rajesh Patel weten. "Ieder halfjaar hebben we onze verwachtingen waar kunnen maken en onze kritische succesindicatoren gestaag zien verbeteren. Ik ben blij met deze resultaten en trots op alle medewerkers en partners die zich hartstochtelijk hebben ingezet om de voortdurende verbetering te realiseren."

Computable Awards

In Nederland steeg de omzet met 3 procent naar 52,9 miljoen euro. Belangrijke operationele successen die werden aangehaald zijn de omzetgroei uit licenties van 10,5 procent en het aantal abonnementen van Exact Online dat steeg tot meer dan vierduizend. Het bedrijf laat ook weten dat het, nadat het vorig jaar door Computable werd verkozen tot de Beste Softwareonderneming in Nederland, dit jaar weer genomineerd is voor deze prijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-07-26T11:25:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.