Microsoft en Cisco concurrenten, maar ook vriendjes

Dit artikel delen:
Cisco Microsoft

Klanten kopen niet van Microsoft of Cisco als de producten van beide niet met elkaar kunnen communiceren. De twee bedrijven benadrukken daarom nog eens hun samenwerking, onder andere op het vlak van Unified Communications, maar blijven wel concurrenten.

Microsoft en Cisco werken hard samen op het gebied van Unified Communications, een platform voor spraak, data en video, dat gecombineerd wordt met applicaties, zoals crm, erp, 'presence' en e-mail. Toch is dat ook het gebied waar de twee bedrijven elkaar het meest beconcurreren.

"Het is erg waarschijnlijk dat klanten producten van ons beiden gebruiken. Maar aan de andere kant is het ook gebied waar we elkaar het meest beconcurreren. We hebben allebei een andere aanpak", aldus John Chambers, ceo van Cisco. Cisco benadert het via het netwerk en Microsoft gelooft dat software de beste aanpak is.

Mix

Jan Dawson, vice president bij telecom- en softwareconsultancybedrijf Ovum, denkt dat de uitleg van de samenwerking van Microsoft en Cisco op het vlak van Unified Communications noodzakelijk was. "Klanten willen een mix van ip-telefonie van Cisco (of een concurrent) en de software van Microsoft (of een concurrent) en willen niet hoeven kiezen voor één leverancier. ... De aankondiging komt daarom ook, hoewel de bedrijven gedreven zijn om de grootste leverancier op dit gebied te worden, omdat klanten niet kopen van beide als de software niet met elkaar werkt", aldus Dawson.

Wereld zonder concurrent

Hij denkt dat klanten ervan uit kunnen gaan dat de twee bedrijven wel samenwerken, maar veel verder dan dat gaat het niet. "Ik hoop dat ze hun best doen om beter te kunnen samenwerken, maar beide bedrijven zullen blijven doorgaan zoals ze dat nu doen en proberen beide te zorgen voor een wereld waarin de ander niet meer nodig is."

De twee ict-bedrijven legden gisteren voor het eerst hun samenwerking uit. De softwaregigant en de netwerkleverancier werken al een tijd samen op het gebied van it-architectuur, beheer, Unified Communications en beveiliging, maar hebben daar nog niet veel over gesproken. "We zijn twee concurrerende bedrijven en er is veel persaandacht voor hoe we concurreren nu en hoe we dat hand-in-hand in de toekomst gaan doen", zei Steve Ballmer, ceo van Microsoft.

Nieuwe technologie

Ballmer vindt een samenwerking met Cisco belangrijk omdat nieuwe technologie dat vereist. "In deze tijd zijn er mobiele apparaten, meer opslag en snellere bandbreedte die alles veranderen, van zorg tot amusement, onderwijs, en veel meer." Omdat de samenwerking tussen netwerken en software zo belangrijk is voor bedrijven vandaag, moeten we erkennen dat we moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat onze producten dat ook doen", aldus John Chambers, ceo van Cisco.

40 miljoen

Microsoft en Cisco werken op zeven gebieden samen, namelijk it-architectuur, beveiliging, beheer, draadloos en mobiel, Unified Communications, connected entertainment (o.a. mobiele televisie) en midden- en kleinbedrijven. De bedrijven hebben samen zo'n 40 miljoen dollar in de samenwerking gepompt. Meer dan 140 mensen wereldwijd zijn ermee bezig. Meer lezen:
Cisco start nieuw mkb-offensief
Concurrentiestrijd tussen Cisco en Microsoft barst los
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-08-21T09:14:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.