Exact neemt Canadese softwarefabrikant over

Dit artikel delen:

Exact Software neemt het Canadese Longview Solutions over, een bedrijf dat corporate performance management software maakt. Het Nederlandse softwarebedrijf legt 51,5 miljoen dollar op tafel voor de overname.

Exact Software wil de Nederlandse mkb-klant meer gaan bieden op het gebied van corporate performance management. Daartoe heeft het vandaag het Canadese softwarebedrijf Longview Solutions overgenomen. "Er waren drie redenen om juist Longview over te nemen", legt Exact-ceo Rajesh Patel uit. "De cpm-markt kent wereldwijd een groei met dubbele cijfers. We willen deze technologie graag naar het mkb brengen. Daarnaast passen we op het vlak van producten en technologie erg goed bij elkaar en tot slot bleek er op management-niveau een goede chemie te zijn."

Bovenkant mkb-markt

De eerste twaalf tot achttien maanden merkt de Nederlandse Exact-klant nog weinig van de overname. "Pas als we onze producten geïntegreerd hebben, kunnen we in Nederland corporate performance management aan het mkb aanbieden. Er zijn op dit moment in Nederland weinig leveranciers die dat al doen." Longview geeft Exact de mogelijkheid om wat meer de bovenkant van die mkb-markt aan te spreken. Op de vraag of zijn bedrijf zijn aandacht verlegt, antwoord Patel: "De mkb-markt valt uiteen in een lager segment en een hoger segment. Door de overname van Longview kunnen we naar de bovenkant van die markt klimmen, maar we hebben geen intenties om de grote spelers daarboven te gaan bedienen."

Springplank

Patel hoopt de 170 medewerkers van het Canadese bedrijf te kunnen behouden. "Van die 170 zijn er meer dan honderd consultant. Daaraan hadden we in de Verenigde Staten een gebrek waardoor ons softwarepakket e-Synergy daar niet helemaal van de grond kwam. De overname gaan we nu dan ook zeker gebruiken als springplank voor e-Synergy in Amerika." De top van Longview blijft in elk geval aan boord, maar door gesprekken en zijn aanwezigheid bij het bedrijf de komende weken, hoopt Patel te laten zien waar hij voor staat en daarmee de Longview-medewerkers vertrouwen te geven zodat ze bij het bedrijf blijven.

De overname kost Exact Software 51,5 miljoen dollar. Het bedrijf hoopt de overname op 15 november te hebben afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-09-17T11:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.