Oracle doet bod op BEA Systems

Dit artikel delen:
Oracle BEA

Oracle heeft een bod uitgebracht op BEA Systems. De leverancier van zakelijke software biedt 17 dollar per aandeel in contanten. Het bedrijf wordt hiermee gewaardeerd op een kleine 7 miljard dollar.

Oracle wil branchegenoot BEA Systems overnemen voor een totaalbedrag dat neerkomt op ongeveer 6,7 miljard dollar (4,75 miljard euro). Dat heeft het bedrijf laten weten aan de directie van BEA Systems. Het geboden bedrag per aandeel, 17 dollar, ligt een kwart boven de slotkoers van BEA's aandelen op donderdag.

In de brief staat verder dat Oracle zo snel mogelijk tot een definitieve overeenkomst wil komen. "Wij hebben een serieus bod gedaan, inclusief een aanzienlijke premie voor BEA", zegt Oracle President Charles Phillips. "Wij geloven dat ons cash-aanbod de beste waarde vertegenwoordigt voor de aandeelhouders van BEA en een goede thuishaven biedt voor BEA's medewerkers en klanten. Het voorstel is het resultaat van diverse besprekingen met het management van BEA, gedurende de afgelopen jaren. We kijken er naar uit dit vriendschappelijke bod snel af te kunnen ronden."

"Wij hebben het voornemen om de investeringen die klanten gedaan hebben in de producten van BEA te beschermen en zowel hen als de producten nog lange tijd te ondersteunen", zo vervolgt Phillips. Zijn bedrijf kocht eerder al enkele softwareleveranciers op, zoals PeopleSoft en Siebel, en wijst er op dat het die producten ook nog ondersteunt.

"De acquisitie van BEA door Oracle betekent een uitbreiding van onze ontwikkelcapaciteit en zal de ontwikkeling van onze middleware suite verder versnellen. De klanten van zowel Oracle als BEA plukken hiervan de vruchten bij hun overschakeling naar moderne soa-technologie."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2007-10-12T14:13:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.