Managed hosting door True

Nieuw unified communications-portfolio voor Microsoft

 

Microsoft heeft een nieuw portfolio van unified communication-oplossingen aangekondigd. Office Communications Server 2007 (OCS), Office Communicator 2007 en Office Livemeeting moeten alle vormen van communicatie samenbrengen. Tientallen Nederlandse partners zijn inmiddels gecertificeerd en getraind voor de verkoop.

Het unified communications-aanbod van Microsoft is een communicatieplatform dat e-mail, instant messaging, sms, telefonie en videoconferencing samenbrengt. Ook zou de integratie met traditionele pbx-telefonie verbeterd worden. Op die manier profileert Microsoft zich als rechtstreekse concurrent voor Cisco's Unified Communications Manager. Microsoft zegt dat de markt voor unified communications in 2010 ruim 45 miljard dollar waard is.

In Nederland zijn er al tientallen partners actief om zich te certificeren voor de verkoop en hebben enkele klanten de oplossingen gekocht. Rob Elsinga, business group lead for Information Worker bij Microsoft, zegt noemt  onder andere telecompartners zoals NEC Philips en Nortel. System integratoren en resellers verkopen de oplossingen, zoals e-office, Wortell, Dimension Data en HP.

Communicatie als dienst

KPN is van plan deze oplossingen als dienst aan te bieden. Verder zijn er trainingpartners betrokken en tal van leveranciers die hardware leveren voor de Voip-oplossingen van Microsoft. Partners krijgen trainingen in sales en techniek, aldus Elsinga. "Het unified communitons portfolio is makkelijk op te pakken door partners die al een specialisatie hebben in Exchange of Sharepoint." Elsinga zegt dat eindgebruikers het nieuwe portfolio gebruiken, zoals PGGM, Shell, Interpolis en de Rabobank.

Toch noemen analisten het product niet helemaal 'nagelnieuw' omdat veel functionaliteiten al te zien waren in de Microsoft Live Communications Server. De huidige lancering vloeit voort uit de samenwerkingsdeal die de Microsoft vorig jaar tekende met Nortel.

80.000 downloads

Microsoft zag de bètaversies van Office Communications Server 2007 (de serversoftware) en Office Communicator 2007 (de gebruikerssoftware) meer dan 80.000 keer gedownload worden. Ruim 150 bedrijven in 30 landen hebben de producten getest.

Microsoft Nederland presenteert het nieuwe unified communications portfolio aan zijn partners en klanten op 9 november in De Kuip, Rotterdam. Daar zal onder andere Microsoft's coo Kevin Turner spreken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/2175067). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer overLees ook


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×