Microsoft langer onder toezicht

Dit artikel delen:
Microsoft

Microsoft blijft in de Verenigde Staten nog zeker twee jaar onder antitrusttoezicht staan. Dat maakte de Amerikaanse districtsrechter Colleen Kollar-Kotelly eerder deze week bekend.

Aan het overheidstoezicht op Microsoft moest normaal gezien in november 2007 een einde komen, maar omdat het bedrijf volgens de rechter onvoldoende werk heeft gemaakt van het vrijgeven van zijn serverprotocols, wordt het toezicht nu met twee jaar verlengd.

De softwaregigant zelf liet al weten zich bij de beslissing neer te leggen, en de samenwerking met de autoriteiten te zullen verder zetten. Het bedrijf sloot in 2002 al een minnelijke schikking met het Amerikaanse departement van Justitie.

Het akkoord bepaalde onder meer dat het softwarebedrijf informatie diende vrij te geven over hoe haar besturingsprogramma Windows (dat op naar schatting 90 procent van de computers in de wereld draait) interageert met andere Microsoftprogramma's, zodat de concurrerende bedrijven hun programma's meer compatibel kunnen maken met Windows

Daarnaast moest Microsoft ook haar licentietarieven voor de 20 grootste computerfabrikanten aanpassen en computerfabrikanten toelaten om andere dan Microsoftprogramma's te gebruiken op computers die op Windows zijn ingesteld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-01-31T09:38:00.000Z Redactie Computable/Data News
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.