Unit 4 Agresso mag Coda overnemen

Dit artikel delen:

De aandeelhouders van softwareleverancier Unit 4 Agresso zijn akkoord met de overname van de Britse branchegenoot Coda. Tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering in Sliedrecht stemde 99,9 procent in met de overname.

De kogel is door de kerk rond de overname van het Britse Coda door het Nederlandse Unit 4 Agresso. Bij een stemming over de overname gingen vrijwel alle aandeelhouders akkoord, terwijl voor een positief besluit slechts de helft van de stemmen noodzakelijk was.

De Britse aandeelhouders hoeven geen toestemming te geven voor de overname, zij moeten hun aandelen aanmelden bij Unit 4 Agresso. Daartoe hebben zij de tijd tot 25 februari. De overname gaat door wanneer 90 procent van de uitstaande aandelen Coda is aangemeld. Volgens de Britse wetgeving kan Unit 4 Agresso de overige eigenaren vervolgens dwingen hun aandelen in te leveren.

Het Nederlandse beursgenoteerde softwarebedrijf bracht begin januari een bod uit van 158 miljoen pond, ofwel 209 miljoen euro. Unit 4 Agresso en Coda zijn beide leveranciers van bedrijfssoftware. Samen zullen de bedrijven tot de Europese top tien in die sector behoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-20T14:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.