Torex verkoopt eerste browserbased kassa's

Dit artikel delen:

De Britse leverancier van kassasystemen Torex heeft de eerste Nederlandse klant gevonden voor zijn browser-based kassasysteem Retail-J POS. Alle 42 vestigingen van juweliersketen Siebel worden voorzien van het Torex-systeem.

De eerste browser-based kassasystemen van Torex zullen in Nederland worden geleverd aan Siebel Juweliers. De basis voor het kassasysteem van de winkelketen is de RP5700 van HP, voorzien van aanraakscherm. Torex zorgt voor de installatie en het onderhoud van de systemen.

Het kassasysteem Retail-J POS wordt niet alleen gebruikt voor het afrekenen van aankopen, maar ook door filiaalmanagers en het hoofdkantoor voor zaken als voorraadbeheer, aanbiedingen, inkoop en inroosteren van personeel. Voortdurend zijn de actuele cijfers van een winkel beschikbaar en statistieken kunnen vanaf elke terminal worden ingezien. Ook e-mail kan in een filiaal via het kassasysteem worden afgehandeld.

Retail-J POS is de afgelopen anderhalf jaar door Torex ontwikkeld. Een grote klant als het Britse warenhuis Harrods gebruikt hetzelfde systeem, met achthonderd kassa’s onder één dak. Siebel Juweliers is de eerste afnemer van het op Java-gebaseerde systeem in Nederland.

Kortingsacties

Het kassasysteem biedt de winkelier allerhande mogelijkheden zijn omzet te verhogen. Zo kan hij bij het afrekenen zijn personeel ideeën aandragen voor het boeken van extra omzet. Bij het afrekenen van een mobiele telefoon kan een verkoper bijvoorbeeld de klant voorstellen het interne geheugen van het mobieltje uit te breiden. Alle informatie daarover wordt rechtstreeks in het kassascherm geprojecteerd.

Torex is meer dan twintig jaar actief in de markt van kassasystemen en telt wereldwijd 7000 klanten in retail en horeca. In Nederland zijn onder andere McDonald’s, Hema, Zeeman en Bruna klant van Torex.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-02-26T07:20:00.000Z Johannes van Bentum
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.