Ctac ziet omzet en winst groeien

Dit artikel delen:

Ctac heeft over het eerste kwartaal van 2008 goede resultaten geboekt. De omzet en de winst groeiden sterk. De resultaten zijn mede veroorzaakt door grondige aanpassingen in het organisatiemodel. Het bedrijf zag in 2007 de winst nog flink dalen.

Ctac boekt goede cijfers over het eerste kwartaal van 2008. De omzet nam met 51 procent toe naar 17 miljoen euro. In het eerste kwartaal van 2007 was dat 11,2 miljoen euro. Van de kwartaalomzet is 1,7 miljoen euro afkomstig uit de verkoop van licenties. De autonome omzetstijging, dus zonder overnames, bedraagt 26 procent. Dat is vergelijkbaar met een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat steeg naar 2,1 miljoen euro, ten opzichte van 1 miljoen euro in 2007.

De financiële resultaten zijn volgens de dienstverlener vooral het gevolg van hogere efficiëntie. In het eerste kwartaal van 2007 werden de resultaten bovendien gedrukt door investeringen in de backoffice-systemen. Die investeringen waren noodzakelijk door de aanhoudend groei van de SAP-specialist.

Aanpassingen organisatiemodel

De financiële resultaten zijn ook bereikt door aanpassingen van de organisatie. Het bedrijf is de afgelopen drie jaar gegroeid van een organisatie van iets meer dan honderd medewerkers naar een bedrijf met 414 personeelsleden. Sinds 1 mei 2008 is het bedrijf opgedeeld in vier divisies: Business Services,  Midden- en Kleinbedrijf, Managed Services en Professional Services. C-tac, dat zich nog meer wil profileren als SAP- en ERP-specialist, denkt door uitbouw van marktposities en cross selling-mogelijkheden voor heel 2008 een omzetstijging en een verbetering van de operationele marge te behalen die in lijn is met de cijfers van het eerste kwartaal 2008.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-05-26T11:37:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.