Omzet uit software voor voorraadbeheer stijgt fors

Dit artikel delen:

De omzet uit supply chain management software (scm) is in 2007 met bijna achttien procent gestegen. Wereldwijde concurrentie dwingt transporteurs tot investeringen in software voor voorraadbeheer. SAP leidt de markt.

De wereldwijde omzet uit software voor het beheer van de bevoorradingsketen (supply chain management) is in 2007 met 17,6 procent gestegen ten opzichte van 2006. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeker Gartner. De omzet uit software voor voorraadbeheer komt op neer op ongeveer 6 miljard euro tegen 5,1 miljard dollar een jaar eerder. De lage dollarkoers draagt voor vier procent bij aan de omzetgroei.

De onderzoekers concluderen dat hevige concurrentie transporteurs dwingt om hun bevoorradingsketen goed op orde te hebben en te investeren in scm-software. "In die felle concurrentiestrijd zijn leveranciers op zoek naar serviceverbetering, het versnellen van levering en het verbeteren van het gebruiksgemak van de bevoorradingsoftware."

Marktaandeel

SAP heeft met een aandeel van 22,4 procent het grootste deel van de scm-markt in handen. Oracle heeft een aandeel van zestien procent. Leveranciers als JDA Software en Ariba volgen op ruime afstand met een aandeel van respectievelijk 3,9 en 2,7 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-11T11:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.