IBM helpt Defensie met SAP

Het Ministerie van Defensie en IBM hebben een overeenkomst gesloten voor het leveren van een aantal SAP-diensten bij de Marine. Ook richt IBM een beheercentrum in voor alle SAP-gegevens binnen Defensie.

Het Ministerie van Defenisie heeft een contract gesloten met IBM. De opdracht bij de Marine omvat het stroomlijnen en integreren van onderhouds- en logistieke processen op Marineschepen. Die registratie vindt plaats op basis van een door Defensie uitgewerkt referentiemodel en ontwikkelde SAP-kernel. Het gaat om een veranderingstraject bij de Marine dat bestaat uit organisatieaanpassingen, de introductie van nieuwe werkprocessen en de inzet van SAP.

Voor het inrichten van gecentraliseerd gegevensbeheer wordt een gezamenlijk administratief centrum opgericht. Daarin worden de SAP-gegevens van de hele Defensieorganisatie beheert.

De overeenkomst is onderdeel van het Strategisch Programma voor ERP Enabled Change (SPEER) van het Ministerie van Defensie. Bij de uitvoering van de overeenkomst werkt IBM samen met Ordina en Stork Asset Management Solutions.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"IBM helpt Defensie met SAP"... gaan ze Defensie helpen om SAP uit te faseren dan?

Is dit niet een jaar of 5 geleden via een aanbesteding gegund aan CGEY? Die hebben het dus blijkbaar niet helemaal goed gedaan?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-09-18T12:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.