Teradata helpt Hema met bevoorrading

Dit artikel delen:

Teradata heeft een overeenkomst gesloten met de Hema. Met het softwarepakket Forecast en Replenishment moet de winkelketen zijn voorraadbeheer verbeteren door winkels op maat te bevoorraden en de inkoop van producten individueel te regelen.

Datawarehouseleverancier Teradata heeft een overeenkomst gesloten met de Hema. De winkelketen gaat gebruik maken van Forecast en Replenishment, een softwarepakket waarmee het de bevoorrading optimaliseert.

Teradata levert naast de programmatuur ook de bijbehorende hardware en verzorgt de implementatie. Het systeem moet medio 2009 in gebruik worden genomen. Hema wil de toeleveringsketen verbeteren en beter kunnen inspelen op de wensen van zijn klanten. Met de nieuwe oplossing van Teradata moet iedere winkel voor ieder product op maat worden bevoorraad.

Regionaal niveau

Machiel Lagerweij, directeur logistiek bij Hema. "In onze winkels moet het aanbod altijd goed aansluiten op de lokale omstandigheden en klantwensen." Hema-woordvoerder Jan Willem te Gussinklo licht toe: "Voorheen onderscheidde we grote, middelgrote en kleine filialen en daar stelden we ons voorraadbeheer en inkoop op af. Straks kunnen we per afzonderlijk filiaal en product de bevoorrading regelen. Dat is veel gedetailleerder."

"De bevoorrading is namelijk sterk afhankelijk van de regio van het filiaal en de samenstelling van de klanten. We hebben 431 filialen in vier landen. Doordat de software van Terdata speciaal voor ons is ontwikkeld kunnen we straks de toeleveringsketen flexibeler maken."

De overeenkomst tussen Hema en Teradata heeft een looptijd van een jaar. Na die periode wordt de overeenkomst geëvalueerd en dan wordt bepaald of het contract wordt voortgezet. Er zijn geen financiële details bekendgemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-07T14:40:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.