'Inkomstenterugval SAP is niet uniek'

Dit artikel delen:

SAP kondigde een terugval in de vraag naar producten aan. Dat is niet typerend voor alleen SAP, zegt analistenbureau Ovum. Ook andere bedrijven zullen hun inkomsten zien dalen.

De terugval van de vraag naar SAP-producten is niet alleen typerend voor SAP. Ook andere bedrijven zullen last krijgen van bestellingen die worden afgeblazen of uitgesteld. Dat voorspelt analistenbureau Ovum. "Veel andere bedrijven zeggen last te hebben van een afnemende vraag en ieder bedrijf krijgt zijn ‘fifteen minutes of fame' als zij cijfers bekend maken die niet aan de verwachtingen voldoen of als ze een winstwaarschuwing uitgeven", zegt David Mitchel, analist bij Ovum.

SAP maakte de voorlopige verkoopcijfers van het derde kwartaal bekend. Veel bedrijven stellen de uitgaven uit om de kredietcrisis. De inkomsten uit softwareverkoop, servicecontracten en abonnementen komen uit tussen de 1,97 miljoen euro en 1,98 miljard euro. Het betekent een groei van veertien procent. Dat is beneden de verwachtingen. Na de bekendmaking van dit nieuws daalde de koers van het softwarebedrijf met zestien procent.

Onverwachte terugval

De terugval van de inkomsten is onverwacht. Dat is niet ongewoon in de softwaremarkt, zegt Ovum. "Een groot deel van de opdrachten wordt de laatste twee, drie dagen van een kwartaal pas binnengehaald. Ik heb situaties gezien waar vijftig procent of meer van de omzet deze laatste dagen van het kwartaal pas wordt bijgeboekt", zegt Mitchel.

Het Duitse softwarebedrijf kondigt een vacaturestop aan. Dit is een korte-termijn-oplossing, vindt Mitchel, maar wel een noodzakelijke. Het managementteam moet ook naar de lange termijn kijken en zorgen voor een diversiteit van de omzet. Mitchel adviseert in meerdere landen zaken te doen, meer productcategorieën en een balans van producten en diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-08T10:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.