Ctac zet SAP en Microsoft niet tegen elkaar op

Dit artikel delen:

Ict-dienstverlener Ctac, die naast SAP-software ook pakketten van Microsoft Dynamics in het productaanbod opneemt, zet die leveranciers niet tegen elkaar op. De Microsoft-software is gericht op het mkb en betekent geen concurrentie voor de SAP-overeenkomsten met grote bedrijven. Dat zegt cfo Jan Willem Wienbelt.

Ctac implementeert naast SAP-software ook pakketten van Microsoft Dynamics. Daarmee wil de dienstverlener beter voldoen aan de vraag van het mkb. Voor die bedrijven is de implementatie van een crm- of erp-systeem van SAP vaak te duur en te uitgebreid.

Financieel directeur Jan-Willem Wienbelt licht die keuze nader toe. "We zijn heel enthousiast over de Microsoft Dynamics oplossingen voor erp en crm. Tegen lagere kosten kunnen we zo een standaard toepassing bieden. De implementatie van een SAP-pakket voor ecm- en erp-pakket begint bij ongeveer twee ton. Dat is voor kleine- en middelgrote bedrijven vaak niet haalbaar. De bedrijfssoftware van Microsoft is een goede oplossing voor bedrijven met een omzet beneden de dertig miljoen euro. We richten ons met de Dynamics software op de onderkant van het mkb."

Wienbelt benadrukt dat SAP en Microsoft binnen Ctac niet met elkaar concurreren: "We zijn daar heel duidelijk over, zowel tegenover de klanten als tegenover SAP en Microsoft." Hij licht toe dat de dienstverlener bij de keuze voor leverancier een strikte scheiding maakt aan de hand van het investeringsvolume van het bedrijf en branchegerichte pakketten. Zo wordt erp van SAP vooral ingezet bij nutsbedrijven, woningbouw, logistiek en retail. Met Microsofts erp-product Dynamics NAV wil Ctac zich richten op organisaties waarvoor een SAP-implementatie te omvangrijk of te duur is, bijvoorbeeld bedrijven in de hotelbranche.

De financieel directeur legt uit dat grote bedrijven die veelomvattende toepassingen van crm vragen, zoals banken, SAP inzetten voor de koppelingen met verschillende systemen. Voor het mkb is zo'n pakket vaak niet nodig omdat het te duur en te uitgebreid is.

Vooral SAP

Ctac levert, implementeert en beheert bedrijfssoftware, voornamelijk SAP-pakketten. Het klantenbestand bestaat uit ongeveer zeshonderd bedrijven in onder andere de handel, industrie, zakelijke dienstverlening en retail. Het bedrijf heeft 425 medewerkers en het hoofdkantoor staat in Den Bosch.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-15T09:14:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.