Qurius stuurt managers weg na slechte cijfers

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Qurius heeft de contracten van een aantal managers bij buitenlandse vestigingen niet verlengd. Die reorganisatie volgt op een verlies van 1,6 miljoen euro in het derde kwartaal.

Bedrijfssoftwareleverancier Qurius lijdt in het derde kwartaal een verlies van 1,6 miljoen euro. Dat is meer dan het verlies van 1,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die de softwareleverancier publiceert.

Het Zaltbommelse bedrijf, dat bedrijfssoftware levert gebaseerd op Microsoft Dynamics, ziet door de huidige economische omstandigheden klanten twijfelen bij de aankoop van licenties. Daar komt bij dat in het derde kwartaal van 2008 een half miljoen euro is afgeschreven voor reorganisaties bij buitenlandse vestigingen. Ceo Fred Hermans: "We nemen reorganisatiemaatregelen in Spanje, Duitsland en Zweden. Daar zijn de contracten van een aantal managers niet verlengd en hebben we de verantwoordelijkheden aangescherpt."

Geen overnames

Naast de wijzigingen in de bedrijfsleiding kondigde de leverancier aan de focus op overnames te staken en de nadruk te leggen op een verbetering van het rendement. Zo werd onlangs een belangrijke Spaanse overname uitgesteld.

De softwareleverancier gaat ervan uit dat door de aangekondigde maatregelen de winstmarge in het vierde kwartaal van 2008 zal verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-10-23T10:29:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.