Exact wil Maleisische HRM-leverancier overnemen

Dit artikel delen:

Exact Software wil de Maleisische hrm-softwareleverancier Orisoft overnemen. Er is ongeveer drie miljoen euro geboden. Exact, hoopt de overname volgend boekjaar af te ronden zodat het geen gevolgen heeft voor de tegenvallende omzet over 2008.

Exact Software uit Delft heeft een overnamebod uitgebracht op de Maleisische hrm-softwareleverancier Orisoft. Door de overname hoopt Exact een groter klantenbestand op te bouwen in Maleisië en Thailand. Het bod is onderdeel van een overnamestrategie om te het klantenbestand voor financiële en hrm-software in die regio uit te breiden. Ook moet het eigen netwerk van de verkoopkantoren van Exact in Azië het distributiekanaal van Orisoft versterken.

Orisoft, opgericht in 1990, levert software voor human resource management, tijd- en aanwezigheidsmanagement, salarisverwerking en employee self service. Het bedrijf heeft tachtig medewerkers en boekte over 2007 een omzet van ongeveer 1,6 miljoen euro.

Exact verwacht de overname in januari 2009 af te ronden. Daardoor zal de overname geen impact hebben op de tegenvallende financiële resultaten van 2008.

Onzekere economie

Exact heeft last van het onzekere economische klimaat, maar wil vasthouden aan de winstverwachtingen voor 2008. Daarom voert het bedrijf een aantal kostenbesparende maatregelen door waaronder het schrappen van tien procent van de banen, een vacaturestop en kostenbeperkende maatregelen. Die maatregelen zijn nodig om een bedrijfsresultaat te behalen dat gelijk is aan het boekjaar 2007. Toen boekte de leverancier een bedrijfsresultaat (ebitda) van 57 miljoen euro. Exact verwachtte in 2008 een omzetgroei uit licenties van vijf tot zeven procent maar haalt die doelstelling niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-11T10:44:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.