Stoppen met Entrepreneur doet pijn

Dit artikel delen:

Microsoft Nederland is niet blij met de beslissing om te stoppen met Microsoft Dynamics Entrepreneur, een erp-pakket speciaal gericht op het mkb. Dat vertelt een van de Nederlandse directeuren.

De Nederlandse tak van Microsoft was niet blij toen de bedrijfstop in Redmond in september 2008 bekendmaakte te stoppen met het erp-product Microsoft Dynamics Entrepeneur. Dat vertelt Arjan Oude Kotte, director small en midmarket solutions en partners bij Microsoft Nederland. Erp, ofwel enterprise resource planning, is een geïntegreerd softwarepakket dat onder andere kan worden gebruikt voor personeelsadministratie en -planning, financiële administratie en voorraadbeheer.  

Oude Kotte deed zijn uitspraak tijdens Convergence, het gebruikers- en partnerevenement van Microsoft Dynamics, de productgroep die software voor customer relationship management (crm) en enterprise resource planning (erp) bevat.

Stekker er uit

Microsoft besloot in september 2008 om per 1 september 2009 te stoppen met de verkoop van Dynamics Entrepreneur. Daarmee trekt de onderneming twee jaar na de introductie de stekker uit een softwarepakket dat in 2007 met veel bombarie werd gepresenteerd. De Nederlandse tak van Microsoft baalde behoorlijk van die beslissing omdat het product daar goed liep. Arjan Oude Kotte: "De beslissing om te stoppen met Entrepreneur kwam van onze bedrijfstop. Het besluit deed voor Microsoft Nederland veel pijn."

Volgens Oude Kotte besloot de bedrijfsleiding met het pakket te stoppen, omdat het te veel geld en energie moest investeren in erp-software binnen een zeer competitieve markt. "Er zijn enorm veel kleine spelers. Bovendien wil Microsoft zich meer richten op middelgrote klanten die we met Dynamics NAV, een erp-programma gericht op middelgrote bedrijven, al bediende."

Overnamegeruchten

Dynamics Entrepreneur was alleen in Nederland, Spanje en Duitsland op markt, terwijl Microsoft in totaal in 48 landen actief is. Daarom was de beslissing om te stoppen door de bedrijfleiding snel gemaakt.

Volgens Oude Kotte zijn de klanten er door de beslissing niet op achteruitgegaan. Zijn bedrijf blijft de software tot 2013 ondersteunen en biedt klanten een gratis overstap aan naar Dynamics NAV aan.

Na het stopzetten van Dynamics Entrepeneur ontstonden geruchten dat Microsoft plannen zou hebben om via een overname marktaandeel te winnen in de onderkant van de erp-markt. Daarbij werd bijvoorbeeld de naam van Exact genoemd. Microsoft Nederland ontkent die geruchten. Het bedrijf zou niet overwegen om een erp-leverancier aan te trekken via een overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-20T10:26:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.