P-Direkt is volgens planning in 2011 gereed

Dit artikel delen:

De opbouw van P-Direkt, het shared service center voor personeelsregistratie- en salarisadministratie voor twaalf ministeries, loopt volgens planning. P-Direkt-directeur Sylvia Bronmans denkt dat de laatste ministeries in 2011 zullen overgaan met hun personeel. De eerste fase van het project is eind 2009 gereed.

Het project rondom P-Direkt verloopt volgens planning en is gereed in 2011. Dat zegt P-Direkt-directeur Sylvia Bronmans. P-Direkt is een nieuw salarisadministratie- en personeelregistratiesysteem voor werknemers van twaalf verschillende ministeries. De eerste fase van het project is eind 2009 gereed.

P-Direkt wordt gefaseerd bij de verschillende ministeries ingevoerd. De eerste fase bestaat uit het standaardiseren van de hrm-processen en ict. Er zijn inmiddels 26 processen gestandaardiseerd. Daarnaast is al een keuze gemaakt voor een standaard salarisadministratie- en personeelsregistratiesysteem en voor een portal. Een groot deel van de ministeries maakt al gebruik van de verschillende systemen.

Voorspoedig

Het salarisadministratiesysteem is bij bijna alle ministeries ingevoerd. Voor het einde van het jaar volgen nog drie ministeries en dat zijn de laatste. In januari 2009 zijn alle ministerie op het payroll-systeem van SAP aangesloten en wordt aan 130.000 rijksambtenaren salaris uitbetaald.

Omdat fase één van het project zo voorspoedig verloopt, is ook al begonnen met fase twee. In deze fase wordt het contactcenter opgezet, waar uiteindelijk een groot deel van de personeel- en salaris-medewerkers van de verschillende ministeries naar toe verhuist. De planning bepaalt dat dit voor het einde van 2011 klaar moet zijn.

Bronmans denkt dat het een combinatie van factoren is die maakt dat het project P-Direkt zo voorspoedig verloopt. "We maken veel gebruik van de kennis die er is, maar het komt ook door de gefaseerde aanpak en de inzet van de mensen en ministeries. Er wordt ontzettend hard gewerkt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-02T10:58:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.