Infor schrapt banen door economische crisis

Dit artikel delen:

Bedrijfssoftwareleverancier Infor gaat vijf procent van de banen schrappen als gevolg van de slechte economische situatie. De gevolgen voor het Nederlandse personeel zijn nog niet bekend.

Infor, leverancier van bedrijfssoftware, gaat vijf procent van de banen schrappen. De verslechterde economische situatie is de reden van de ontslagronde. Het is nog niet bekend of er ook Nederlands personeel naar huis wordt gestuurd. De bedrijfsleiding geeft niet specifiek aan waar de ontslagen vallen. Infor zei begin november 2009 in een interview met Computable nog weinig te merken van de recessie maar neemt nu toch maatregelen.

De softwareleverancier heeft wereldwijd negenduizend medewerkers in dienst waarmee in het gebroken boekjaar 2008 een omzet werd behaald van 2,3 miljard dollar. Europa is met ongeveer 920 miljoen dollar goed voor 41 procent van de omzet. De Verenigde Staten nemen 50 procent voor hun rekening en Azië en Australië tekenen voor 9 procent.

In het interview met Computable zei Keith Deane, die verantwoordelijk is voor de Europese activiteiten, in 2009 de grens van een miljard dollar omzet te willen doorbreken.

Baan

De Europese tak van Infor telt 3500 werknemers. Deane stelde in november dat de Benelux met een omzet van 110 miljoen dollar, tweeduizend klanten en ongeveer 750 vaste medewerkers een belangrijke regio is. "De Benelux heeft een stevige erp-basis door de erfenissen van Baan."

Deane zag zijn klanten wel steeds meer moeite doen om de totale ict-kosten naar beneden te krijgen. Hij verwachtte toen dat de vraag naar beheer van bedrijfsmiddelen, performance management, voorraadketenbeheer, relatiebeheer en product lifecycle management zou toenemen. De topman liet ook weten dat de omzet uit saas, sofware als webdienst, tegenvalt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-12-16T11:22:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.